Insigneprogramma: Cultuur (Welpen meiden)

Geplaatst op 18 nov door Manon

Ieder jaar proberen we 2 vaardigheidsinsignes te halen. De eerste insigne waar we aan hebben gewerkt dit seizoen, is het insigne voor Cultuur. Wat is cultuur nu eigenlijk? Wat weten we daar al over?

Als eerste hebben we een filmpje bekeken over cultuur. Vervolgens maakten we met z'n alle een groot woordweb op het schoolbord. Alle woorden die de welpen meiden wisten schreven we op. Met deze basis kennis gingen we er dieper op in door middel van spelletjes. Er waren 3 spellen: vragen beantwoorden in de atlas, 30 seconds, zoek de verschillende talen bij elkaar.

De week erop zijn we verder gegaan met het insigneprogramma. Deze keer gingen we met de groep naar de bibliotheek. De meiden mochten in groepjes een land kiezen en hier zoveel mogelijk over te weten komen. Wat eten ze daar, welke taal spreken ze, wat is het klimaat, hoe ziet het landschap er uit? Allemaal vragen die ze konden beantwoorden.

Nadat we 2 ochtenden hard hebben gewerkt aan het onderwerp cultuur, hebben we het insigne verdient en mag hij bij de andere insignes op de blouse!

Foto's