Nieuws

Jaarverslag 2015-2016Rianne van Boxtel, 11-08-2016

Plusscouts seizoen 2015-2016

Op 17 september 2015 kwamen de Plusscouts voor de eerste keer dit seizoen bij elkaar. Er waren een heleboel nieuwe leden en slechts twee leden die stopten. Op 8 oktober organiseerden enkele nieuwe Plusscouts een rally en op 19 november gingen we op bezoek bij Van der Lande. Op 10 december bouwden we weer een mooie kerststal voor de kerstmarkt van de jongere speltakken. De kerststal was dit jaar wederom weer een tikkeltje geweldiger dan vorig jaar. Enkele Plusscouts zorgden op deze avond voor lekkere versnaperingen voor de mensen die aan het pionieren waren. Op donderdag 21 januari gingen we naar het Summa College in Eindhoven waar we een soldeerles kregen van Pieter Siroen. Het bleek voor sommigen een hele uitdaging om de lampjes te laten branden en knipperen... Op 11 februari gingen we poolen in Schijndel en op 10 maart lieten de Plussouts zien of zij het in zich hadden om een “Michelin ster”-waardig gerecht op tafel te zetten. Marijke, Jacqueline, Anita en Martijn bleken de Master Chefs van de avond te zijn. Op 14 april werd er een vergrijzingsprogramma georganiseerd waarbij de Plusscouts zich weer even twintiger, dertiger, veertiger of vijftiger konden voelen. Op 12 mei gingen een stel fanatieke Plusscouts dodgebow spelen op het veld bij het Scoutinggebouw. Op 28 en 29 mei vond het jaarlijkse Plusscoutsweekend plaats. Deze keer streek de groep neer in Heeswijk-Dinther. We hebben onder andere een tocht gelopen, gerechten bereid in Dutch ovens, Kopspijkers gespeeld (met een iets andere benaming maar die naam komt niet door de kuisheidscommissie), geluncht bij een bierbrouwerij en gevist op forellen. Op 16 juni hebben de Plusscouts een geocache gezocht en op 14 juli werd het seizoen afgesloten met de jaarlijkse barbecue. 

Jaarverslag Plusscouts 2014-2015Rianne van Boxtel, 29-11-2015

Op 11 september 2014 kwamen de Plusscouts voor de eerste keer bij elkaar om de inhoud van de programma’s van het seizoen 2014-2015 te bedenken. Al vlug borrelden er allerlei leuke programmaideeën bij de leden op en de activiteiten voor de bijeenkomsten konden daarom ook vlug ingevuld worden.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 9 oktober organiseerden Marco en Gerard een spelletjesestafette waarbij de we in teams allerlei verschillende Oud Hollandse spelletjes speelden.

Op 13 november konden we laten zien hoe ongelofelijk slim we waren in een quiz van Ankie en José.

Op 11 december hebben we de kerststal gepionierd voor de kerstmarkt van de jongere speltakken. Ook dit jaar was het ons weer gelukt om de kerststal weer grootser en orgineler te maken dan het jaar daarvoor! Een aantal Plusscouts hebben zich tevens bezig gehouden met het pionieren van een keuken in de kampvuurcirkel.

Op 15 januari hebben we ons verdiept in EHBO, onder leiding van Harold en Huib.

Op 12 februari hebben de Plusscouts anderhalf uur getrommeld op djembées, onder leiding van Marc Willems. We ontdekten dat we echte muziektalenten in ons midden hadden. We leerden verschillende ritmes en aan het einde speelden we met de gehele groep één lang ritmisch stuk, waarbij alle leden kort mochten soleren.

Op 12 maart organiseerde Marcel een bierproeverij. Dit viel zeer in de smaak!

Op 10 april hebben we ons bezig gehouden met het voorbereiden van het kunstwerk ter ere van het 70 jarig jubileum van Scouting Schijndel. Door middel van ontzettend veel witte houten plankjes, een provisorisch vastgeknoopte beamer en flink wat watervaste stiften hebben we het logo van het jubilieum op de plankjes getekend. Tevens zijn deze avond de Junglebookfiguren opgehangen in het welpenlokaal.

Op 21 mei hebben de Plusscouts een tocht gelopen nabij Den Bosch. Jorg en Arie hadden deze uitgezet.

Op 29, 30 en 31 mei vond het ScoutOMA weekend plaats. De Plusscouts hebben tijdens dit geweldige weekend veel hand-en-spandiensten verleend om de organisatie te kunnen ondersteunen.

Op 11 juni zijn we onder leiding van Rik en Dirk primitief gaan koken. Hier bleken de Plusscouts erg bedreven in te zijn (in het koken én opeten!).

Op 4 juli vond de Plusscoutsdag plaats. Aangezien we dit seizoen al een weekend actief waren tijdens ScoutOMA, is ervoor gekozen om het jaarlijkse Plusscoutsweekendje te veranderen in een Plusscoutsdag. Aan het einde van deze gezellige (en ontzettend warme!) dag hebben we het seizoen afgesloten met onze jaarlijkse barbecue. 

Jaarverslag 2012-2013Wilko, 01-02-2013

Zoals gebruikelijk zijn de PlusScouts het nieuwe seizoen weer begonnen met een jaarplanning en foto’s van het afgelopen jaar. In oktober zijn we wezen indoor klimmen bij Neoliet in Eindhoven en in november hebben we een GPS tocht gehouden in en om Schijndel. De winterperiode is voor de PlusScouts ook een rustige tijd. In december hebben we traditioneel voor de Kerstmarkt van de jongste speltakken weer een kerststal gepionierd en in januari een kwis gehouden. Voor februari staat een excursie gepland naar de werkzaamheden voor de omleiding van de Zuid-Willemsvaart om ’s-Hertogenbosch. Voor maart staat een casino-avond op de planning en zullen veel PlusScouts actief deelnemen aan de klussendag met NL-Doet op 16 maart. Hopelijk kunnen we in de volgende nieuwsbrief daarvan de foto’s laten zien of kijk voor de laatste nieuwtjes en foto’s op onze website.

Pagina: 1 | 2