Jaarverslag en foto's 2012 (PlusScouts)

Geplaatst op 01 jun door Wilko

Op 8 september 2011 werd het nieuwe seizoen van de Plusscouts geopend. Tijdens de groepsavond werd vergaderd over het jaarprogramma van het komende seizoen en was er een diashow van PlusScouts foto's. Op 20 oktober zouden we een excursie gaan maken naar de werkzaamheden omtrent de Zuid Willemsvaart, echter kon dit helaas niet doorgaan en daarom had Arthur een bosspel bedacht. In de Eerdse bossen moesten we, verdeeld in twee teams, kwartetkaarten op bomen prikken. Vervolgens was het de bedoeling om de kwartetkaarten van het andere team te gaan zoeken en zo kwartetten samen te stellen. Overdag zou dit natuurlijk een eitje zijn, maar het werd enigszins moeilijker doordat we het speelden in een pikdonker bos.

Tijdens onze groepsavond op 8 december hebben we wederom een kerststal gepioneerd voor de kerstmarkt van de jongere speltakken. In weer en wind hebben enkele Plusscouts zich hiermee bezig gehouden. Ondertussen waren anderen lekkere hapjes aan het maken zoals kaasstengels en worstenbroodjes. Deze vielen in goede smaak bij de knopers buiten. In januari werden tijdens de Marco-quiz de cognitieve talenten van de Plusscouts onder de loep genomen. De quiz bestond uit diverse onderdelen. Er waren verschillende vragenrondes, maar we moesten ook opdrachten uitvoeren zoals bijvoorbeeld ook een zo hoog mogelijke toren maken van papier, plakband en saté-stokjes. Als slotopdracht werd één van de groepsleden omwikkeld met wc-papier en degene die zich (zonder handen) als eerste wist te bevrijden, had gewonnen. Het was een ontzettend grappige en leuke quiz.

Tijdens het crea-programma op 9 februari konden we verschillende dingen knopen zoals een dasring of een fluitenkoord.
Op 15 maart hebben we ons bezig gehouden met het branden van boomschijven welke nu te bewonderen zijn op de deuren in het Scouting gebouw. We zijn 10 mei op excursie geweest naar de Eendenkooi van Familie Gloudemans op de Vlagheide. We kregen uitleg over het vak van kooiker, een rondleiding over het eigen terrein en over de voormailge vuilstortplaats in de omgeving. We hoorden wat de gemeente allemaal van plan was met dit gebied. Dat was erg interessant. We sloten de avond af met een gezellig kampvuurtje op het eiland.

Op 2 en 3 juni vond het PlusScouts weekend plaats. De deelnemers hebben op zaterdag een tocht gelopen en zijn gaan kanoën in Valkenswaard. We hebben overnacht in de blokhut van Scouting Eersel. Op zondag sloegen we een balletje op het golfterrein in Bergeijk. Helaas was het weer niet echt behulpzaam, maar dat mocht onze pret niet drukken! Op 14 juni sloten we het seizoen af met een lekkere barbecue op het Scouting gebouw. Onder het genot van een hapje en een drankje is er veel gekletst en gelachen. We toostten op het afgelopen seizoen, de nog komende kampen en weer een nieuw Scoutingjaar!

Foto's