Ouderzoon weekend Nistelrode 2016 (Verkenners 3)

Geplaatst op 09 apr door Roy

Dit jaar was het weer zo ver. Het ouderzoon weekend. Het weekend waarin de verkenners al hun scouting skills kunnen laten zien aan de vaders.

We begonnen op een zonnige zaterdagochtend. Alle verkenners en papa's waren in vol ornaat aanwezig. De drie verschillende patrouilles begonnen met het oplossen van een puzzel. Om er zo achter te komen welk coördinaat ze naar de volgende post brengt.

Toen alle verkenners en papa's de eerste meters in de benen hadden en arriveerde bij de kildonksemolen. Was het tijd om even van de tweewieler af te stappen. En de molen is van binnen te gaan bekijken. Er stonden twee oude molenaren op ons te wachten die ons alles hebben verteld over de molen. Dit was een leerzame ochtend voor zowel de papa's als de verkenners.

Na de excursie zijn de 'mannen' verder gegaan op hun tweewieler. Op post 2 stond de staf op hun te wachten om een chaotisch postspel met ze te spelen. Dit vroeg om een ijzerstaaltje communicatie tussen verkenner en papa. Dit liep niet altijd als een geoliede machine, dit was om te gieren;).

Nu de rust was wedergekeerd en alle 'mannen' onderweg waren naar het eindpunt. Was het aan de staf om alle spullen alvast op te bouwen op het kampterrein. Ieder die op het kampterrein aankwam, stak zijn handen uit de mouwen en hielp mee om een prachtig kampement op te bouwen. Na al dat harde werken en energie verbranden was het tijd om is goed te zorgen voor de inwendige mens. De verkenners verdeelde zich over verschillende taken zoals, vuur, koken,kamperen. Inmiddels hebben we de papa's en verkenners flink aan de gang gezet omdat er natuurlijk voor veel eten gezorgd moest worden. Een BBQ met heerlijke Dutchoven gerechten leek ons dan ook een uitmuntend idee.

Na het avondmaal waren de buikjes gevuld en was het tijd voor het avondprogramma. Het programma wat ook nog een speciaal randje had. Omdat Finn (+papa) geïnstalleerd werd. Finn heeft dit goed doorstaan en is nu officieel Verkenner!. Tijdens de oeroude ranjaquiz was de spanning soms niet te houden. En er is zelfs geen winnaar uit gekomen.

De volgende dag allemaal weer vroeg uit de veren om te beginnen met de ochtend gymnastiek. En welke vader wil nou geen line-dance les van Alex op de vroege ochtend?

Na het ontbijt was het tijd om alle spullen weer in te pakken en jezelf voor te bereiden op de terugtocht naar Schijndel. Voor dat we het eindpunt hadden bereikt is er in de bossen nog een fanatiek potje levend stratego gespeeld.

Het was een prachtig weekend!

Namens de Verkenners 3 staf, Bedankt!

Foto's