Weekend Berlicum 2015 (Verkenners 3)

Geplaatst op 07 nov door Roy

Zaterdag 7 november de dag van het eerste weekend van het nieuwe seizoen. Alle staf en verkenners waren vroeg uit te veren om dit mooie weekend te starten. Het Thema van dit seizoen is "VOC" de staf die dit jaar als Heren zeventien door het leven gaat heeft het Thema uitgelegd aan de verkenners. Elk weekend zijn er grondstoffen, munten en andere goederen te verdienen die de verkenners uiteindelijk nodig hebben voor het eindspel wat op het zomerkamp gaat plaatsvinden.

De verkenners zijn gedropt bij het Kasteel in Heeswijk. Ze hebben d.m.v. verschillende routetechnieken de tocht gelopen door de natuur. Eenmaal aangekomen op het kampterrein was het tijd om de tenten op te zetten. Alle patrouilles waren in topvorm en hadden de tenten binnen een no-time staan. Ondertussen was het de zon onder en was het donker. Na een zware dag hiken was een pannenkoek een geschenk uit de hemel. In de avond was er nog tijd voor een griezelverhaal en daarop volgend een sluipspel.

De volgende ochtend waren de verkenners vroeg wakker. Na een leuke ochtend gym is er een goede bodem gelegd om daarna een VOCbosspel te doen. Na een actieve ochtend zijn de verkenners met een gps terug gehiked naar het scoutinggebouw. 

Het was een geslaagd weekend!

V3

Foto's