Weekend Nistelrode (Gidsen)

Geplaatst op 07 apr door Sandra

De gidsen zijn 7, 8 en 9 april op voorjaarsweekend geweest in Nistelrode.

Na een uurtje fietsen op vrijdagavond kwamen de meiden aan op het labelterrein Achter de Berg in Nistelrode. Tijd om de tenten op te zetten om vervolgens lekker naar het bos te gaan om het leuke bosspel boeren en piloten te doen. Daarna nog lekker bij het kampvuur gezeten en toen was het alweer bedtijd.

Op zaterdagochtend werden de meiden gewekt en was het tijd voor ochtendgymnastiek. De gidsen zijn toen naar Uden gefietst, voor het ruilspel, daar kregen ze een ei om vervolgens dat te gaan ruilen voor een zo groot, origineel en leuk iets. De meiden kwamen met vanalles terug (tasjes, opblaasbare mond, schilderspulletjes en nog wat dingen)

Nadat er was gelucht zijn we in de middag begonnen het laatste onderdeel van de vuurinsigne. Een doordraaiprogramma, waarbij de meiden een quiz moesten doen, laten zien dat ze konden hakken en zagen en het examen; een vuurtje maken waarbij ze maar maximaal twee lucifers mochten gebruiken. Dat is hebben een aantal dames goed gedaan en hebben dus ook de insigne verdiend. Omdat er toch al zo goed vuur was gemaakt door de dames hebben we het avondeten lekker op het kampvuur gemaakt met de dutchovens. Na het eten en de afwas hebben we nog het spel weerwolven gespeeld bij het kampvuur. Toen was het alweer bedtijd.

Zondag kon de korte broek mooi aan. Na het ontbijt hebben de meiden hun eigen pijl en boog gemaakt. Er moest natuurlijk gekeken worden wie het verste met haar eigen pijl en boog kon schieten. Daarna was het tijd om de tenten op te ruimen. Na de lunch was het dan weer tijd om terug naar Schijndel te fietsen. Dat was niet zwaar, want we konden zo lekker van het zonnetje genieten. 

Toen we op het scoutinggebouw aankwamen was het nog tijd voor de installatie van Senna, met het officiële gedeelte en de ontgroening natuurlijk. 

Het weekend was super en we hadden ontzettend mooi weer!  

Foto's