Weekend Eerde (Gidsen)

Geplaatst op 08 apr door Sandra

Het voorjaarsweekend van de gidsen ging van start op het eilandje in Eerde. Eindelijk een keer een weekend dat ook op vrijdagavond begint. De tenten stonden al snel, waardoor we nog een vlot konden bouwen. Daarna hebben we een vet bosspel gedaan: het havensmokkelspel. Na nog even bij het kampvuur te hebben gezeten, was het toch echt bedtijd.

Zaterdagochtend was het lekker zonnig. Mooi weer om een super gave hike te lopen. De hike werd redelijk goed gelopen door de meiden. Alle rondes zijn op de posten geweest en hebben het levend boter, kaas en eieren spel gedaan, onder de brug door gekropen en flink geroeid in een rubberbootje om wat coördinaten te zoeken. Op de lunchpost werden de meiden beloond met een lekker broodje rookworst, zodat ze genoeg energie hadden voor het laatste stuk van de hike.

Toen alle meiden weer terug waren op het eilandje en moe waren van de hike, was het natuurlijk tijd om avond te eten. We hebben toen met zijn alle op het vuur goulash gemaakt en die lekker met een broodje opgegeten. Dat was overheerlijk, goed recept van onze Niels! 

Toen de buikjes rond waren en de afwas was gedaan wat het tijd voor een avondspel. Er hingen op het kampterrein en in het bos overal cijfers die de gidsen moesten zoeken, als ze een cijfer hadden gevonden konden ze die naar de leiding brengen en dan moesten ze een opdracht uitvoeren; zoals een levende piramide maken, een liedje van Frans Bauer zingen en nog heel veel gekke dingen. Na het spel nog even lekker bij het kampvuur gezeten en toen was het tijd om te gaan slapen na een lange leuke dag. 

De volgende dag allemaal weer vroeg uit de veren om te ontbijten. Nadat dat was gebeurd wat het tijd om het doordraaiprogramma te doen met de volgende onderdelen: vlot varen, touwbaan, hakken en zagen en lekker kletsen. Na het doordraaiprogramma was het tijd voor een lekkere primitieve lunch: een stokbroodje met kokos en melk boven het vuur! Dat smaakte goed.  

Na de lunch zijn alle spullen opgeruimd en omdat het zo'n mooi weer was zijn er een aantal meiden gaan zwemmen, de andere meiden hebben lekker op het vlot of in de rubberboot rond gedobberd en zijn nog even bij het doolhof wezen kijken.

Het was weer een zeer geslaagd, zonnig en gezellig gidsenweekend!

Foto's