Weekend november 2014 (Welpen 1)

Geplaatst op 30 nov door Falco

Het afgelopen weekend heeft Welpen 1 op het scoutinggebouw overnacht.
Vrijdagavond startte het weekend. Samen met alle ouders en kinderen speelden we een aantal spellen op het veld, zodat iedereen het goed warm kreeg voordat we naar de bossen zouden gaan. Eenmaal in de bossen moesten de kinderen op zoek gaan naar alle ouders, die zich voordeden als verschillende dieren. Van de wit gestippelde joehoe uil tot aan de zeldzame roepie-roepie vogel en van de wazige walvis tot het mekkerende wolschaap: het bos leek een grote dierentuin!

De volgende ochtend stond het pietenprogramma op de planning, waarbij we samen met de Bevers, Welpen 2 en Welpen Meiden een aantal pieten te gast hadden.
In de middag stapte we op de bus richting Den Bosch, waar we twister hebben gespeeld en waar de welpen tijdens het ruilspel fanatiek verschillende producten hebben geruild. Het doel hiervan was om uiteindelijk de origineelste spullen bij elkaar te verzamelen. Met het enthousiasme van alle kinderen ging dit alle groepen goed af, dus een uitstapje naar de McDonald's had iedereen hierna wel verdiend!

Voordat het weekend zondag werd afgesloten, werd er nog hard gewerkt voor de kerstmarkt op 14 december aanstaande. Met alle pindasnoeren die zijn geregen worden mooie kerstkransen gemaakt.

Het was een geslaagd weekend!

Foto's