Weekend mei 2017 (Welpen 1)

Geplaatst op 14 mei door Falco

Welpen 1 is van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei een weekend op pad geweest. Start van het weekend was het scoutinggebouw in Schijndel, waar eerst verschillende spellen werden gespeeld en vervolgens het donkere bos werd opgezocht. Hier werden munten verzameld die nodig bleken te zijn voor de volgende dag.

Na de eerste nacht op het scoutinggebouw, stapte iedereen in de auto om gedropt te worden in de omgeving van de Loonse en Drunense Duinen. Alle kinderen kregen een enveloppe met aanwijzingen en al deze aanwijzingen samen vormden de route naar de volgende overnachtingslocatie. Na een flinke tocht, een leuke speeltuin én een lekker ijsje, kwam de groep uit bij de accommodatie van Jong Nederland Drunen. Twee grote schalen fruit gingen er vervolgens bij iedereen goed in.
In de avond volgde een casinoavond, uiteraard geheel in stijl. Vlinderstrikjes, champagne, sfeerverlichting en een heuse rode loper konden niet ontbreken. De eerder gevonden munten werden fanatiek ingezet.

Zondagochtend startte de dag met het maken van mini-katapulten. Stenen, takjes en dopjes; werkelijk alles wat los en vast zat en op de katapult wilde blijven liggen, werd weggeschoten. Nadat er is geluncht en er nog tijd was om te spelen in de duinen, werd het weekend weer afgesloten in Schijndel.

De welpengroep heeft weer 'n mooi weekend achter de rug!

Foto's