Scoutoma 2015

Geplaatst op 31 mei door Jose

Een heel geslaagd weekend! Dat is wat we ons 70-jarig jubileum weekend mogen noemen. Hieronder een korte samenvatting en een selectie van de vele foto's.

Zaterdag 30 mei 2015:

De eerste jeugdleden komen aan, terwijl op het terrein de laatste puntjes op de i worden gezet door onze enthousiaste stafleden en vrijwilligers. Na de opening, door onze voorzitter Pius en de wethouders Eus en Menno, is het tijd voor het eerste programma: een Vossenjacht in en rondom Schijndel met een aantal leuke posten met spellen voor alle jeugdleden.

De Bevers en Blauwe Scouts gaan ondertussen op pad met de professor en de boswachter. Zij worden met een huifkar bij de lunchpost afgezet. En in de middag kregen zij een leuke rondleiding door de Heemtuin.

Rond de klok van 4 komen de eerste groepjes terug bij het scoutinggebouw en mag iedereen een tegeltje schilderen, wat uiteindelijk allemaal bij elkaar, een blijvend aandenken vormt aan deze Scoutoma en het 70-jarig bestaan.

Na heel veel friet en snacks is het tijd voor de bonte avond. Iedere speltak heeft een stukje ingestudeerd. Alles kan en alles mag. Dit zorgt voor een hoop gezelligheid bij het kampvuur. Er wordt gelachen en gedanst.

De jongste speltakken gaan naar bed en de ouderen krijgen een nachtspel in de bossen. In duo's zijn de Verkenners, Gidsen, Sherpa's en Rowans de douane te slim af, via smokkelroutes zorgen zij ervoor dat criminelen en dealers in het bos aan hun handelswaar komen.

Een leuke, zware dag voor iedereen. Weltrusten.

Zondag 31 mei 2015:

Na een uitgebreid gezamenlijk ontbijt staat een Meerkamp op de planning: In dezelfde groepjes als zaterdag gaan de jeugdleden diverse uitdagingen tegen elkaar aan. Er is een levend tafelvoetbalspel, Superball, een enorme skippyslang en bierschuifbaan, diverse water- en behendigheid spelletjes en nog veel meer. Gelukkig viel het weer (na de hele slechte voorspellingen) uiteindelijk mee.

Tijdens de sluiting werden de winnaars van het weekend bekend gemaakt en werden ook de prijswinnaars van de mooiste kleurplaten bekend gemaakt. Moe, maar voldaan vertrok iedereen naar huis.

Het was een prachtig weekend! Op naar de 75 jaar!

Alle vrijwilligers, sponsors en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen: Bedankt.

Foto’s met dank aan: Lisette, Stefan, Ivana, Rachel, Ingrid, José

 

Video's

Foto's