Welpenrestaurant 2014

Geplaatst op 15 mrt door Falco

Regelmatig houden de welpengroepen zich bezig met de beginselen van het pionieren, kaart en kompas en ook komen de kookvaardigheden aan bod. Met deze laatste vaardigheden op zak was het idee van het Welpenrestaurant geboren.

Het afgelopen weekend opende het Welpenrestaurant voor de eerste keer zijn deuren in het Scouting Centrum. Met trots konden de welpen van Welpen 1 en Welpen 2 de zelfgemaakte gerechten serveren aan ongeveer 120 gasten: ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s van de chef-koks in spé.
Op het menu stonden onder meer een groentebouillonneke met ballen, Skèndelse kiep op tropische wijze en vèrken in’un saus met paddenstoelen. Ook de desserts konden niet missen: de monchou en chocolade duo werden door alle gasten goed ontvangen.

Het Welpenrestaurant werd mede mogelijk gemaakt door PLUS Eijkemans, via een tegemoetkoming in de gemaakte kosten voor de boodschappen. Feesterij 't Tunneke stelde speciaal voor deze gelegenheid materiaal beschikbaar, zodat alle maaltijden tijdig bereid en geserveerd konden worden.

De twee Welpengroepen hebben zich het gehele weekend ingezet om het restaurant tot een succes te maken. Ook de hulp van een aantal Rowans kon hierbij niet ontbreken. De zaterdag- en zondagavond werden afgesloten met luid applaus voor de chef-koks. Met de vele positieve reacties in het gastenboek kan er worden teruggekeken op een leerzame, lekkere en bovenal ook gezellige, geslaagde eerste editie van het Welpenrestaurant.

Foto's