Infoavond World Jamboree

Geplaatst op 30 okt door Wilko

Op woensdagavond 30 oktober is er in het Scouting Centrum voor belangstellenden een informatieavond georganiseerd over de World Jamboree 2015 in Japan.

De World Jamboree is een kamp voor scouts van over de hele wereld, dat één keer per vier jaar georganiseerd wordt. Er doen ongeveer 30.000 scouts aan mee uit ongeveer 150 landen. In 1937 en 1995 werd de World Jamboree in Nederland gehouden. In 2015 organiseert Japan de World Jamboree (28 juli t/m 8 augustus 2015) en vanuit Nederland organiseert het Nederlands contingent namens Scouting Nederland de deelname. Je hebt als jeugddeelnemer maar 1 keer in je leven de kans om aan een World Jamboree deel te nemen.

Er waren zo’n 57 belangstellenden vanuit Schijndel en omliggende regio naar het Scouting Centrum gekomen. Een hele mooie opkomst! Bij binnenkomst was er een kopje koffie, thee of ranja met een speculaasje. Rond de klok van 20.00 uur begonnen Ronald en Bas van het Nederlandse contingent met hun presentatie. Ze zijn naar Schijndel gekomen op uitnodiging van één van de jeugdleden. Er werd een powerpoint presentatie getoond met allerlei nuttige en belangrijke informatie m.b.t. dit evenement. Met de uitspraak: “Beelden zeggen meer dan woorden” werd een indrukwekkend filmpje gestart van de World Jamboree in Zweden in 2011. Machtig mooi om te zien!

Na het filmpje was er volop gelegenheid om vragen te stellen. Er werd uitleg gegeven over wat de deelnemers allemaal mogen verwachten voor het, toch wel flinke bedrag, dat dit avontuur gaat kosten.

  • 4 voorbereidende weekenden met hun eigen troep. (Deze bestaat uit 36 deelnemers en 4 begeleiders),
  • 1 kamp met het hele contingent,
  • de reis inclusief de vlucht en vóór- of nareis in Japan,
  • deelname aan de World Jamboree,
  • Kledingpakket en gebruik van (kampeer) materialen,
  • reünie en herinneringsitem,
  • reis- en bagageverzekering.

Inschrijven van jeugleden kan nog tot 15 december 2013. Inschrijven van Troepstaf of IST (deelnemers die niet als jeugdlid mee kunnen, maar wel als ondersteuning voor de Japanse organisatie) kan nog tot 15 november 2013.

In januari 2014 staat de eerste kennismaking met de troep gepland. In maart 2014 volgt daar dan het eerste troepweekend. In juni 2014 het tweede troepweekend. In November 2014 het derde troepweekend. In November 2014 is er een ouder informatie avond. In maart 2015 volgt dan troepweekend 4 en in mei 2015 staat er een weekend gepland met het hele Nederlandse Contingent. En in juli 2015 volgt dan de WORLD JAMBOREE in Japan.

Er is nog zoveel meer te vertellen, maar misschien is het leuk om dit van de deelnemers zelf te horen. Voor zover nu bekend zijn er vanuit Schijndel al een aantal (potentiële) deelnemers. Sommigen zijn al aangemeld, andere twijfelen nog. Wellicht heeft de informatieavond een stukje duidelijkheid geboden om de beslissing te nemen om mee te gaan! Leuk om te vermelden is dat ook een aantal stafleden van Scouting Schijndel zich hebben opgegeven om mee te gaan. Voor hen is het nog spannend omdat daar een sollicitatieprocedure aan vast zit. We duimen en hopen dat zij ook mee mogen gaan! Wij wensen hen veel succes!

We hebben Ronald en Bas hartelijk bedankt voor hun komst naar Schijndel. Zij verzorgen samen met een aantal anderen dit soort informatieavonden, als vrijwillger naast hun reguliere baan. Top! Op de site van Wereld Jamboree 2015 kun je een link vinden naar facebook en twitter en er is een heleboel informatie te vinden. Zeker de moeite van het bekijken waard.

Namens een enthousiaste ouder!

Foto's