Zomerkamp 2012 Bilsdorf (Lux) (Sherpa's)

Geplaatst op 01 aug door Ronald

Dit jaar zijn we op kamp geweest in Luxembourg. Ons kampthema was: WIE IS DE MOL?

Zaterdag hebben we tenten opgezet en spelletjes gedaan, en ‘s avonds gezellig bij het kampvuur gezeten, tot het begon te regenen. Dus toen maar binnen gaan kingze! (he Sandra en Lieske).

Zondag na het ontbijt hebben we nog wat spelletjes gedaan, zoals voor elkaar opdrachten verzinnen, en dan uitvoeren. Ook hebben we nog veel leuke groepsfoto’s gemaakt!

Maandag gingen we wandelen. We reden naar Wiltz. Het eerste stukje hebben we meegelopen met de meiden. Daarna kregen ze de gps mee, en zijn wij(Rob, John en Kristel) omgedraaid. Wij gingen ondertussen boodschappen doen. Ondertussen waren de sherpa’s weer terug, ze hadden een heeeel stuk afgesneden!! Op het kampterrein gingen we eten koken. Sandra, Maureen en ik hebben nog heerlijk genoten van de zon. ’s Avonds nog het spelletje wie ben ik gedaan. Rob was Tarzan, John was Piet Paulusma, en ik was de MOL. Daarna gezellig bij het kampvuur gezeten.

Dinsdag waren we vroeg opgestaan, want we moesten de bus halen. Om 10 voor 9 liepen we aan, en toen zagen we de bus al, dus wij rennen! Toen bleek dat we in de verkeerde bus zaten, dus kwamen we een tijd later weer langs het kampterrein gereden!! Voor niks vroeg opgestaan. Uiteindelijk waren we rond 11.00 uur in de stad. Van Sandra kregen we een korte maar krachtige rondleiding. Daarna mochten de meiden zelf rondlopen, en hadden we om 15.00 weer afgesproken. We zijn toen naar de kazematten gelopen. Daar mocht je rondlopen zonder gids. ’s Avonds hadden we gereserveerd bij de pizzahut. Iedereen mocht kiezen uit een keuzemenu. Erg lekker! Na deze geslaagde middag weer terug naar de bus, naar het kampterrein, nog even dikke tammen, kampvuurtje en lekker slapen.

Woensdag kreeg de staf ontbijt op bed!! Rob had geen geduld want die was er al uit. De rest van de dag bleven we op het terrein. We hebben allerlei spelletjes gedaan. Seinen en estafette. Het was wel zo warm, dat we onze spullen hebben gepakt, en naar het zwembad in Wiltz zijn gereden. Dat was erg verfrissend. Ook nog even rondgelopen in het plaatsje. Daarna hadden we het kampvuur flink opgestookt, zodat we konden gaan barbecuen. We hadden stokbrood, kipstukjes gemarineerd en salade gemaakt. Super lekker! Nog een lekkere watermeloen na. Mmmmmm. Voor bij het kampvuur hadden we ook nog frikadellen, spek en varkensvlees bewaard. Weer een geslaagde dag!

Donderdag was een super actieve dag! Outdoor! Helaas ging John weer naar huis, want die ging zaterdag weer op kamp. Nogmaals bedankt John!! We kregen allemaal een tuigje aan en een helm. Wouter was onze begeleider. Als eerste kwam de pamperpaal. Was best pittig, maar ben blij dat ik het heb gedaan. Daarna moesten we om de beurt naar de overkant lopen boven een afgrond op een touw. Boven je was ook een touw dat je vast moest houden. En daarna abseilend naar beneden. Tussendoor even lunchen en weer door. Tokkelen over riviertjes, en over wiebelende bruggetjes heen. Echt leuk. Toen begon het echte klimmen. Was supersteil en zwaarder dan ik dacht, maar we hebben elkaar goed geholpen! Toen kwam het leukste: de tokkelbaan. Die was heel hoog en lang, en supervet!! Dus weer een geslaagde dag. We hadden de tenten al opgeruimd, want de volgende dag reden we weer naar huis.

We hebben echt een goed kamp gehad. Helaas afscheid moeten nemen van Sandra en Lieske. Die vlogen over naar de Pivo’s.

Groetjes van de Sherpa’s

Foto's