Weekend Nistelrode 2014 (Verkenners 3)

Geplaatst op 11 okt door Roy

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en de installatie is achter de rug. Tijd om op pad te gaan naar Nistelrode. Waar het weekend zich plaats heeft gevonden. Zaterdag vroeg in de morgen verzamelde we al vroeg op het scouting gebouw. Na het laden van de materialen kon het weekend van start gaan. Er is door middel van verschillende uitdagende routetechnieken een fietstocht gefietst richting ons kampterrein. Alle verkenners hebben dit prima doorstaan en we kwamen heelhuids aan in Nistelrode.


Na het opbouwen van ons kampterrein werden we lastig gevallen door de liters regen die uit de lucht kwam vallen. Natuurlijk lieten de verkenners zich niet uit de wind slaan en hielden zichzelf droog. Toen het later in de middag op klaarden was het tijd voor het middagprogramma wat in het thema stond van expeditiescoutson. De drie patrouilles hebben gestreden om de felbegeerde bushcraft insigne. Na verschillende proeven te hebben doorstaan van een geheugenestaffete tot een eetproef. Was het tijd voor de finaleproef, die bekend is van tv. De verkenners moesten een vuurtje stoken met alleen wat tondel en een firesteel. En daarmee het gespannen touw door laten branden. Uit eindelijk wist de patrouille van Wouter het touw als eerste door te branden en won vervolgens ook het programma!


Na een overheerlijke maaltijd van tante Jo was het tijd voor het avondprogramma. Bij dit programma werden de verkenners gedropt in het donker. En moesten door middel van een gps te gebruiken terug lopen naar het kampterrein. Dit was spannend maar is goed verlopen.
De volgende dag hebben we ons zelf bezig gehouden met een actief levendkwartet in de bossen. Na de lunch was het alweer tijd om terug te fietsen naar het scouting gebouw in Schijndel.
Het was een geslaagd weekend!

Tot de volgende ronde.
Staf V3

Foto's