Ouder-zoon weekend 2014 (Verkenners 2)

Geplaatst op 26 mei door

Op de ochtend van 24 mei verzamelden de ouders en de kinderen van V2 zich bij het Scouting gebouw in Schijndel. Hier hebben ze de spullen geladen in de auto en zijn daarna in kleine groepjes op pad gestuurd op de fiets via Zijtaart, door naar Sint Oedenrode en uiteindelijk zijn ze aangekomen op het kampterrein in Son. Eenmaal daar aangekomen hebben we een boterham gegeten en daarna konden we meteen weer in de benen om richting het museum 'De bevrijdende vleugels' te lopen. Hier aangekomen was de gids nog niet beschikbaar dus hebben we gelijk maar het speelgoedmuseum mee gepikt! Veel ouders zagen herkenbaar speelgoed uit 'vruugere' jaren. Toen de gids gearriveerd was, hebben we een bijzonder interessante rondleiding gehad over de operatie 'Market Garden' in de regio van Schijndel-Son-Eindhoven etc. De verkenners luisterden ademloos en waren best onder de indruk van hoe dit allemaal vergaan is.

Na een bijzonder lange rondleiding zijn we terug gelopen naar het kampterrein waar de moeder van Jarmo aanwezig was om iedereen te trakteren op taart! Jarmo werd namelijk 13 jaar op deze zaterdag! Van harte gefeliciteerd! Daarna begonnen de ouders met aardappels schillen en boontjes doppen, soep maken en frikandellen bakken op de bakplaat. Nadat we dit heerlijk opgepeuzeld hadden, hebben we Siamees voetbal gespeeld. Hierna even uitgerust en daarna het avondspel gestart. Toen dat iets sneller afgelopen was dan gedacht hebben we nog warme chocomel gedronken en zijn de verkenners gaan slapen, de ouders wilden nog niet naar bed....

De volgende ochtend hadden enkele vroege vogels van de verkenners alvast hun tent afgebroken, dit was niet helemaal de bedoeling omdat deze nog moesten drogen dus HUP weer opnieuw opgezet. Daarna hebben we het ontbijt gegeten en daarna het berucht wasknijper-kwartetspel-maar-dan-anders gespeeld in het nabij gelegen bos. Hierna zijn we op gaan ruimen en zijn we op weg gegaan naar het Scouting gebouw met kleine groepjes op de fiets! Daar aangekomen werd alles opgeruimd en was het tijd om naar huis te gaan!

Ouders en verkenners, bedankt voor de gezeligheid!

Groetjes,

Staf VII

Foto's