Weekend in Steensel (Gidsen)

Geplaatst op 21 nov door Ronald

Het gidsenweekend begon in november op een koude parkeerplaats bij de afrit Eersel. De meiden leverden hun bagage in bij de staf en vertrokken in hun rondes op een hike naar de slaapplek. Ondanks regen en een redelijke afstand, lukte het alle groepjes om in recordtijd via de lunchpost in Knegsel naar het eindpunt in Steensel te lopen. Super goed!

In de middag konden we daardoor een paar leuke extra spellen doen. Na een renspel met veel bekende en onbekende personages en een potje buskruit, deden we het chaotische 50-minuten-spel. De staf had intussen al voor macaroni gezorgd zodat de gidsen zó aan konden schuiven bij het avondeten.

Toen het donker was, hebben we buiten een geluidenspel gedaan. Geen dieren dit keer, maar een twaalftal bekende liedjes, schitterend uitgevoerd door ons muzikale stafteam met hun gouden keeltjes. Daarna volgde een kampvuur (okay, de regen dwong ons al snel tot een haardvuur) met een spannend, waargebeurd verhaal.

De volgende dag waren de meiden alweer vroeg wakker. Mooi op tijd dus voor een potje gidsenmonopoly met veel doe- en quizopdrachten. In de middag deden we in groepjes een doordraaiprogramma met drie activiteiten: Petflessen schieten, primitief vuur maken en een optreden voorbereiden. Er werd flink gedanst, gestookt en geschoten!

Het weekend eindigde met de installatie en ontgroening van Ilona, Indra, Meike, Maud en Niels. Onze voorzitter Pius kwam er speciaal voor naar Steensel gereden! De nodige hoeveelheden eten (inclusief de overheerlijke pastasaus van zaterdagavond) waren zorgvuldig bewaard voor deze smerige afsluiter van een super gezellig weekend!

Foto's