Zomerkamp 2015 Dreistegen (Gidsen)

Geplaatst op 18 jul door Roy

Dag allemaal,

De verkenners 3 hebben een top kamp gehad. We zijn helemaal afgerezen naar Dreistegen een dorpje in het prachtige gebied de Eiffel in Duitsland.

Eenmaal aangekomen op het kampterrein was het klaar om de eerste proef van het thema te spelen. Deze proef bepaalde in welk kamp je die dag sliep. Er werd elke dag gestreden voor een slaapplaats in de Hemel, aarde of de Hel. Ook was er elke avond een eilandraad waarbij verkenners stemmen konden verdienen. Deze dagelijkse stemronde bepaalde wie zichzelf verkenner van het kamp mocht noemen.

De eerste dag was gelijk een zware dag, na een aantal liters water geïncasseerd te hebben werd het de verkenners al snel duidelijk dat het van belang is dat je kampement pikobello in orde is. En dat “overleven” hier aan de orde was. Ook kamp HEL moest aan een regenachtige nacht geloven. Gelukkig door het goede teamwork en “scoutskills” was hun primitieve slaapplek in goede staat en hebben zijn een fijne nachtrust gehad.

De dagen erna werdt het weer beter en beter. Ook is er een stevige hike gelopen die maar liefst 18 km lang was. De verkenners zijn door weer en wind gelopen en hebben zonder te klagen of te zuchten deze pittige hike uitgelopen.

De weergoden hebben ons daarom ook beloond met zon voor de rest van het kamp. We hebben in de stad Monschau levendstratego gespeeld dat was een keer iets anders dan in de bossen. Ook hebben we mogen genieten van een prachtig zwemwater in de natuur. Waar we met z’n alle even konden ontspannen.

We hebben de laatste dagen afgesloten met sportieve programma's en uitdagende activiteiten in de grotten van Remouchamps. We hebben de laatste dag afgesloten met een overheerlijke BBQ en de laatste eilandraad. Er zijn allemaal gelukkige winnaars uitgekomen en ook gelukkige verliezers.

Want ons kamp was te gek!

V3 4-Life

Foto's