Gidsenexpeditie Robinson (Gidsen)

Geplaatst op 16 aug door Ronald

De gidsen deden dit jaar mee aan Expeditie Robinson in het Limburgse dorpje Bergen. Zaterdagochtend vertrokken we vanaf Sint Hubert met de fiets in twee groepen richting Bergen. Na een drinkpauze hebben we daar ons kampement opgebouwd. Elke ronde kon vanaf dat moment punten verdienen voor het klassement van beste ronde van het jaar. Maar de dagscores bepaalden ook, wie er een nacht endag in het verliezerskamp zou moeten doorbrengen!

Foto's staan onderaan het verslag. En hier download je ons kamplied met foto's:  Kamplied gidsen 2014 . Het filmpje van dit jaar vind je ook onder het verslag, en op Youtube.

Zondag werd dit verliezerskamp door de staf opgebouwd. De meiden maakten hun keukens af en begonnen daarna aan een zelfgemaakte hangmat. De kampvuurkuil begon al vorm te krijgen, maar er waren nog fakkels nodig om het een echt expeditie-eiland te maken. Daarom hebben we na het eten fakkels gemaakt bij het kampvuur.

Maandag staat traditiegetrouw de hike op het programma. We sliepen in de schitterende Maasduinen, dus de rondes liepen een mooie route door dit natuurgebied. Met een pontje bereikten ze de lunchpost, waar knakworsten en een actieve opdracht op hen wachtten. 's Avonds was het tijd voor de beroemde vuurproef: Wie brandt als eerste een draadje door met zelfgemaakt vuur?

Dinsdagochtend begon culinair: Zelf brownies en taart bakken in het kampvuur. Met een volle maag vertrok de groep daarna met de auto naar Kevelaer (Duitsland), waar een dorpsspel op hen wachtte. Natuurlijk was er ook tijd om te shoppen en boodschappen te doen voor een zelfgekozen maaltijd. 's Avonds in het donker speelden we een actieve quiz en testten we het uithoudingsvermogen van de dames. Dat zat wel goed: Ze wisten een bak met uiteindelijk ruim 10kg boodschappen probleemloos omhoog te houden!

Woensdag was weer een actieve dag. Eerst deden we een renspel waarbij zoveel mogelijk voorwerpen onthouden moesten worden. Daarna een primitieve opdracht: Zo snel mogelijk een dikke boomstam doorzagen. 's Middags fietsten we een uurtje naar het zwembad in Gennep om even flink wat modder los te weken.

Donderdag wederom op de fiets: Nu naar ons zelfverdiende uitje in Zoo Parc Overloon. De dames gingen met een fotopuzzel op pad, terwijl ook de staf een rondje door het park liep. 's Avonds was het even wachten tot het donker was. En toen gingen we het bos in, voor een smokkelspel. De meiden probeerden primitieve goederen en verrassingen te smokkelen vanaf drie posten, maar vier stafleden zonder zaklamp joegen hen onderweg de stuipen op het lijf.

Vrijdag zat het kamp er alweer bijna op. De negen oudste overvliegers hadden thuis een rij leuke spellen voorbereid, die door de jongere gidsen gespeeld werden. De rode draad was modder en de meeste gidsen waren na afloop alweer net zo vies als vóór het zwemmen. 's Middags hebben we het terrein al grotendeels afgebroken.

De laatste avond was natuurlijk de bonte avond. Na een laatste proef, konden de rondes hun liedje laten horen bij het kamplied. We hebben ook nog een rijtje andere liedjes gezongen, waaronder de kampliederen van dit en vorige jaren. Daarna kregen de oudste gidsen een aandenken aan hun gidsentijd en was het tijd om te gaan slapen: De jongste gidsen in de staftent, de oudsten mochten samen in het verliezerskamp.

 Zaterdag reden we met auto's terug naar Schijndel en zat het kamp er alweer op! Esther is verkozen tot gids van het jaar. De ronde van Dian, Esther, Ieke, Jasmijn, Kimberley en Maybe mag zichzelf ronde van het jaar noemen; zij verzamelden veruit de meeste punten tijdens het kamp. Allemaal heel erg bedankt voor een hele mooie en gezellige week!

Video's

Bekijk alle video's van de Gidsen

Foto's