Zomerkamp Zeddam 2013 (Welpen 1)

Geplaatst op 03 jul door Falco

Kapitein Zwartbaard was op zoek naar de grote, lang verborgen schat, toen zijn schip tijdens een storm omsloeg. De kapitein weet aan de storm te ontkomen, maar daarna heeft niemand meer iets van hem gehoord of gezien. Ook de schatkaart is nergens meer te bekennen.
Het is nu aan de Welpen om op zoek te gaan naar de schatkaart, in de hoop de schat eerder te vinden dan Kapitein Zwartbaard..

Zaterdag
Alle piraten-Welpen komen 's middags aan op het kampterrein in Zeddam. Nadat de bedden zijn opgemaakt en er al enthousiast over het terrein werd gerend was het tijd voor de opening en direct daarna ook het uitzwaaien van de ouders. Hierna moest het terrein even goed verkend worden. Tijdens het drie-haven-spel werden alle uithoeken van het terrein opgezocht, om zo gouden munten te verdienen en aan de vijandige piraten te ontkomen.
In de avond konden alle Welpen hun kennis en talenten laten zien tijdens een actieve quiz en vervolgens werd de dag bij het kampvuur afgesloten. Hier werd wel nog flessenpost van Kapitein Zwartbaard gevonden. Wat blijkt: hij zal er alles aan doen om de schatkaart eerder te vinden dan de Welpen!

Zondag
's Ochtends werden alle Welpen door een aantal kinderen razend enthousiast gewekt, nadat de piratenvlag van Kapitein Zwartbaard was ondekt. Uiteraard kon dit zo niet en moesten de Welpen een eigen piratenvlag hebben: tijd voor het creatieve programma! Ook werden er in de ochtend piratenbootjes en fakkels gemaakt. 
In de middag is er druk gesport. Achter elkaar aan rennen, opdrukken, balgooien; het kon niet actief genoeg. Hierna zijn er nog een aantal spellen op een ander terrein gespeeld, waar ook het eerste deel van de verscheurde schatkaart werd gevonden!

Na het avondeten en de corvee is er levend stratego gespeeld. Bij het kampvuur kon de chocomel niet ontbreken en ook werd er enthousiast gepinkeld. Alle Welpen dachten na het pinkelen te moeten gaan slapen, maar eerst was het nog tijd voor Piraten Medusa. Dit spannende sluipspel werd gespeeld in het schemerlicht van een aantal fakkels. 

Maandag
Deze ochtend kregen de Welpen te horen dat ze met stevige schoenen en met de blouse aan bij het ontbijt moesten verschijnen: tijd voor een tocht! Een knoopjes-, foto- kruispuntenroute en plattegrond vulde de gehele ochtend en een deel van de middag, met als tussenstop de Torenmolen van Zeddam. Smalle trappetjes, lage muren en krakende vloeren. Spannend!

Eenmaal terug werd er volop gehandeld, waarna het tijd was voor de Welpen om zelf te gaan koken. De samengestelde menu's bestonden vooral uit ongezond, maar erg lekker eten. Hamburgers, pizza's en pannenkoeken werden er geserveerd.
Met al een aantal actieve dagen achter de rug was het onderhand tijd voor een douchebeurt. De avond is wederom met het pinkelen bij het kampvuur afgesloten. 

Dinsdag
Bij het wekken kregen alle Welpen te horen dat zij hun blouse, een setje droge kleding en een zwembroek in moesten pakken. Vervolgens: op naar het Land van Jan Klaassen, voor een leuk dagje uit. De vele speeltoestellen, de poppenkast en het waterpret zorgde voor een leuke en verkoelende middag in het park. Ook werden er hier een aantal aanwijzingen gevonden om uiteindelijk de schat te kunnen vinden.

Na een spannende zoektocht in de avond waarbij er veel werd gerend en het nodige graafwerk werd verricht, was het dan eindelijk zeker: de schat was gevonden en het was Kapitein Zwartbaard niet gelukt om de Welpen voor te zijn.
Eenmaal terug op het scoutinggebouw werd de schatkist geopend en bleken de kampinsignes er samen met wat lekkers in te zitten.

De zoektocht naar de schat was geslaagd en dit konden we direct vieren met de verschillende opvoeringen tijdens de bonte avond. Dit met een toneelstukje, poppenkast en dansvoorstelling als resultaat. Ook een kamplied kon natuurlijk niet ontbreken! Ondertussen brandde het kampvuur al goed en konden er marshmallows geroosterd worden.

Woensdag
De laatste dag van het zomerkamp alweer. Rond twaalf uur zouden alle ouders aankomen om vervolgens na de sluiting alle kinderen weer mee naar huis te nemen. Voordat het zover was moest er eerst opgeruimd worden. Nog voor het ontbijt pakte alle Welpen hun tassen in. Met maar een klein aantal gevonden voorwerpen, ging dit erg goed!
Bij het kampvuur werd nog het laatste hout opgestookt en ondertussen hielpen alle kinderen mee met het opruimen van het buitenterrein. Alle pionnen, ballen, touwen, tafels en banken moesten naar binnen worden gebracht. Niet veel later kwamen de eerste ouders al aan en werden enthousiast de spannende verhalen verteld.

Tijdens de sluiting werd de Welp van het Jaar bekend gemaakt: Bart! Hij heeft zich het afgelopen jaar van zijn goede kant laten zien en was vaak erg behulpzaam. Met een grote glimlach nam hij het cadeautje in ontvangst.

Moe maar voldaan stapte alle kinderen weer in de auto, terug naar huis. Thomas, Bart en Niek vliegen over naar de Verkenners en wensen we daar heel veel plezier. Alle andere Welpen zien we het volgende seizoen weer! Hieronder een kleine selectie van de gemaakte foto's. Alle foto's van dit zomerkamp, samen met de foto's van de groepsavonden en weekenden, zullen op een later moment op een CD worden gezet.

Foto's