Ouder-zoon weekend 2010 (Welpen 1)

Geplaatst op 15 mei door Wilko

Na lang uitkijken gingen we op scouting weekend naar de Ardennen.

Vrijdag  14 mei vertrokken we om 13.00 uur vanaf het scouting gebouw. We zouden in de buurt van Maastricht even aanleggen bij een benzinestation ( knuffeltje of knuvultje) om even de benen te strekken en kopje koffie te drinken. Daarna werd de weg hervat richting Jalhay in de Belgische Ardennen. Onderweg nog even wat regen maar dat mocht de pret niet drukken.

Daar eenmaal aangekomen werden de tenten op gezet. Na deze moeilijke maar leuke strijd konden de ouders, kinderen en niet te vergeten de staf lekker slapen. Maar na het harde werken moest er ook gegeten worden. Er werd friet gehaald en kroketten en frikandelen.

Daarna was er de tijd om met de kinderen spelletjes te doen (slagbal werd daarom ook met veel inzet en plezier gedaan). Het werd natuurlijk ook donker waar we met zijn alle rond het kampvuur nog wat na praatten en toen werd het tijd om de kinderen naar bed te sturen. Het was namelijk al weer 23.00 uur.

De ouders bleven nog even rond het kampvuur zitten……… Er waren er ook bij die de hele nacht rond het kampvuur waren blijven zitten (die hebben het waarschijnlijk nog een beetje warm gehad want de nachten waren zeer koud). Om 5.30 uur was het al weer feest in de kindertent. Na een goed ontbijt kregen we te horen dat we een tocht gingen maken van ongeveer 10 km in de natuur. We werden met de auto weggebracht (in groepjes van twee kinderen en twee ouders). We kregen een kaart mee en als aanwijzing: weet je de weg niet meer loop dan mee met de rivier stroomafwaarts. Onderweg moesten we letters verzamelen en de aanwijzingen volgen. We kwamen drie posten tegen waar we even konden uitrusten en bepraten wat we allemaal hadden doorstaan (rivier oversteken over een boomstam of over stenen, natte voeten, gegarandeerd door moeras lopen en takken ontwijken). Bij de derde post moesten we forellen vangen, een leuke activiteit na een vermoeiende tocht. Na deze mooie en vermoeiende tocht hadden we wel een douche verdiend, waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.

We hadden ook wel weer zin in wat te eten dus werd er een bbq klaargemaakt. Er werd verse tomatensoep gemaakt door papa Leon (was erg lekker) en de gevangen forellen werden schoongemaakt en klaargemaakt voor de bbq. Na het eten was het toch wel wat rustiger. De kinderen gingen om 22.30 uur weer naar bed. De ouders en staf iets later…...

Zondag morgen rond 8.00 uur werden we weer langzaam wakker, waarna na weer een lekker ontbijt de dag weer begon. Nu werd er wat ingepakt en nog wat spelletjes gedaan, waarna de kinderen en de ouders en staf toch wel wat vermoeid de rest gingen inpakken. De auto’s werden geladen en na de afsluiting gingen we moe maar zeer voldaan weer naar huis.

Bedankt staf voor dit geweldig weekend en jullie inzet (niet alleen voor het kamp maar ook voor jullie inzet in het hele jaar).

Richard, papa van Wouter

 

Foto's