Zomerkamp 2019 (Welpen meiden)

Geplaatst op 07 jul door Manon

Leusden (scouting Manitoba)


7 juli 2019 was het zo ver! De Welpen Meiden gingen naar het ‘verre’ Egypte om hier tot en met 11 juli te overnachten in de blokhut van scouting Manitoba. Natuurlijk gingen de meiden eerst een kleine wandeling maken om de omgeving te ontdekken. Plots vonden ze iets geks… Een goud flesje met een briefje erin. Er was maar één manier om het briefje te kunnen lezen; de fles kapot maken. Dit hadden de meiden achteraf beter niet kunnen doen. Op het briefje stond ‘na het breken van deze fles wordt de vloek van Toetanchamon geactiveerd.’

Gelukkig kregen de Welpen snel bezoek van Cleopatra en Hatsjepsoet. Zij wisten precies hoe de vloek opgeheven kon worden. Aan de Welpen Meiden de taak om hierbij te helpen!

 

De eerste dag vloog voorbij. Natuurlijk werd de dag gezellig afgesloten bij het kampvuur en daarna naar bed, want de volgende dag moesten de wandelschoenen aan. De Welpen meiden gingen tocht lopen. Alle routetechnieken die geleerd waren tijdens het seizoen konden zij toepassen en dit ging super goed! Van al het wandelen kregen de meiden honger dus het was tijd voor de enige echte Scoutingstamp! Hmm…


Dinsdag was het tijd om naar het zwembad te gaan. Yes, douchen! Natuurlijk is het zwembad gewoon heel erg leuk. Dat de meiden er schoon van werden was vooral een fijne bijkomstigheid.

Na het zwemmen was er een lekkere luie filmavond en mochten de meiden nog knutselen.

 

De volgende dag kwam het antwoord op de vraag die de meiden al dagen bezighield; ‘waar gaan we op uitstapje?’ Naar het Dolfinarium! De Welpen hebben grote zeekoeien gezien, roggen geaaid en dolfijnen en zeehonden shows bijgewoond. Ondanks de regen de hele dag, was het een super geslaagd uitstapje! Alle meiden gingen terug naar het gebouw met leuke souvenirs die zij gekocht hadden van het meegekregen zakgeld.

 

De laatste avond was alweer daar. Deze avond werden de Welpen Meiden echte modellen. In groepjes hebben de kinderen mooie kledingstukken ontworpen die daarna op de catwalk geshowd zijn. Na de modeshow gingen de jongste meiden naar bed. De oudste meiden mochten zich voorbereiden op de dropping! Spannend maar ook erg leuk natuurlijk!

Samen met Hathi en Ikki zijn de meiden gedropt en zij hebben vervolgens helemaal zelf de weg terug gevonden naar het scoutinggebouw. Bij het scoutinggebouw kregen ze nog wat lekkers. Het was al laat dus de oudste meiden gingen daarna snel naar bed.

 

En toen was het donderdag, de laatste dag! Het zomerkamp is voorbij gevlogen! De tassen zijn ingepakt en er is nog één laatste bezoekje van Cleopatra en Hatsjepsoet, want zij hadden goed nieuws; de vloek is opgeheven! Alle meiden hebben hier super goed bij geholpen. Bij zo’n leuk zomerkamp hoort natuurlijk een mooie insigne als herinnering!

Foto's