Bij de dierenarts (Welpen meiden)

Geplaatst op 04 okt door Ronald

 

Op zaterdag 4 oktober zijn we met de Welpenmeiden naar de dierenarts in Sint-Oedenrode geweest in het kader van dierendag. We mochten allemaal een knuffel meenemen en om 10.00 uur vertrokken we naar Sint-Oedenrode. We mochten allemaal een zieke knuffel meenemen.

Toen we aankwamen mochten we meteen gaan kijken hoe er bij een hond (Storm) een echo gemaakt werd. Dat was best spannend om te zien. 

Daarna kregen we een rondleiding. We liepen door de behandelkamers, zagen de operatiekamer en mochten een mooie grijze poes (Zazou) wat brokjes geven en aaien. Ook hebben röntgenfoto’s gezien en mochten we raden wat er te zien was.

Er was zelfs een röntgenfoto van een hond die 7 puppy’s moest krijgen. We kregen ook de ruimte te zien waar alle spullen die de dierenarts gebruikt weer schoongemaakt worden. Ook de röntgenafdeling lieten ze aan ons zien. Buiten werd het nog leuker. Er waren konijntjes en cavia' s om te knuffelen. Echte paarden die we mochten aaien en er stonden zelfs een paar alpaca's in de stal. Ook stond er een hele grote oranje (ranja) koe op de binnenplaats waar wij zelf ranja mochten melken. Leuk joh!

Daarna was het nog tijd voor het knuffel-spreekuur. De dierenarts nam alle tijd om alle zieke knuffels te behandelen. Er gingen knuffels naar huis met pootjes in het verband of een pleister op de neus. Het was erg leuk. Aan het einde kregen we allemaal nog een tasje waar van alles in zat. We hebben een leuke ochtend gehad, die eigenlijk veel te vlug voorbij ging. Zeker voor herhaling vatbaar.

We hebben nog een leuke groepsfoto gemaakt voor de paardenstal van Olivier.

Foto's