Ouder-Dochter-weekend (Welpen meiden)

Geplaatst op 24 mrt door Wilko

In het voorjaarsweekend van 23 en 24 maart hebben de WelpenMeiden aan hun papa's en mama's laten zien wat scouting inhoud. Allereerst werd Roos geïnstalleerd, daarna waren de ouders aan de beurt. Ook een ontgroening kon natuurlijk niet ontbreken. Vervolgens hebben we elkaar wat beter leren kennen met kennismakingsspelletjes en werd de conditie van alle deelnemers op de proef gesteld met "Britse bulldog". Na een heerlijke lunch vertrokken we richting de blokhut in Udenhout.

Ondanks het barre boze “lente-weer” met sneeuw en een ijzige wind hebben alle ouders en WelpenMeiden tocht gelopen en daarbij geleerd wat een oliaat is en hoe lopen op een strippenkaart werkt. Tijdens de tocht zijn de boodschappen voor het avondeten gedaan. Weer terug op de blokhut aangekomen moest er eerst een keuken gepionierd worden om aan te kunnen koken. Met een hoofd vol scoutingtechnieken gingen de groepjes zich richten op de lege magen. Het culinaire hoogstandje van de avond: Gekarameliseerde appeltjes met ijs en slagroom, mjammie!

Na de afwas en het grote handelsspel zijn herinneringen opgehaald door Rianne en Ilse op de gitaar. Met een warme choc in de hand kwamen de echte scoutingklassiekers voorbij: o.a. Nederlandse Amerikaan, Ik heb een mus in mijn tuin en Old Mc Donald had a farm. Voor de WelpenMeiden was dit de afsluiting van de avond. De papa’s en de mama’s hebben nog tot in de vroege uurtjes Weerwolven gespeeld.

De volgende ochtend gingen we weer vroeg van start. Johan zag het wel zitten om buiten ochtendgymnastiek te geven waar we allemaal lekker wakker en warm van werden. Na een stevig ontbijt bij het haardvuur werd iedereen creatief uitgedaagd. Maak iets zodat je ei heel blijft als hij vanaf 3 meter hoogte naar beneden valt… Hmmm. De resultaten waren verbluffend en vele eieren overleefden de val! In het piramidespel daagden de WelpenMeiden hun ouders uit op verschillende onderdelen: springtouwen, broekhangen, blikgooien enz. De grote winnaar was Esther! Na de heerlijke warmte van het haardvuur werd het toch weer tijd om naar buiten te gaan. In het bos is gestreden voor het veroveren van land. Of de WelpenMeiden of de papa’s en de mama’s gewonnen hebben is niet helemaal duidelijk… Na het rennen in het bos was het tijd om te genieten van de lunch. De eieren die heel gebleven waren zijn lekker opgesmikkeld. De tijd om op te ruimen was aangebroken. Het spel "Wedden dat" was een mooie afsluiter van een enorm gezellig ouder-dochter weekend!

Foto's