Info voorjaar 2011 (PlusScouts)

Geplaatst op 01 jul door Wilko

Het voorjaar van 2011 hebben de PlusScouts weer een grote variëteit aan programma’s gehad. In januari was dat een zeer fysiek programma, zelfverdediging! Na een goede en intensieve instructie met veel zweet weten de PlusScouts nu, hoe ze vervelende mensen van zich af kunnen houden. In februari werden we verrast met een flitsende quiz. Hierbij moesten de meest uiteenlopende opdrachten worden uitgevoerd . Variërend van het tekenen van gezegden tot het bouwen van vreemde constructies. Dit alles werd natuurlijk op uiterst fanatieke maar toch sportieve wijze uitgevoerd. Deze avond werd culinair begeleid door fantastische hapjes gemaakt door de BWKR-staf om de PlusScouts te bedanken voor de hulp tijdens de kerstmarkt.

In maart stond “Exclusief Koken” op het programma. Dit om aan te tonen dat we ook iets anders konden koken dan het normale scouting-eten (aardappels met erwten met wortelen, verse worst en appelmoes). We hebben ons gewaagd aan beenham met paprikasaus, gegrilde biefstukjes met couscous, en stoofperen in rode wijnsiroop met roomijs. De groep werd verdeeld in groepjes die elk een verschillend recept moesten maken. Na het harde werken was het tijd om de bereide spijzen tot ons te nemen. Kortom een heerlijke avond. In April is het Paaspop. Enkele PlusScouts zijn al jaren actief als vrijwilliger van dit grootse evenement. Zij hadden voor de PlusScouts een rondleiding achter de schermen verzorgt. Het was zeer interessant om een keer het reilen en zeilen van z’n gigantische organisatie van een andere kant te bekijken.

In Mei werden we verwacht bij de Landmansunie (wéér sporten …..). We gingen met de groep een avondje boogschieten. Na een korte instructie (wat lijkt het toch makkelijk) mochten we zelf gaan schieten. We hebben geschoten op verschillende doelen (rozen, eenden, reeën en zelf het plafond) en werd de score opgeteld. De beste schutter werd verwend met een lekker flesje drinken (nogmaals proficiat). In juni was er wederom een fysieke activiteit, maar de organisatie heeft het aangename met het nuttige weten te combineren. We moesten een tocht lopen door het Wijbosch broek en tijdens het lopen van de tocht moesten we meteen een tocht uitzetten welke door andere speltakken gebruikt kan worden (info bij Arie en Erwin). Het was een mooie wandeling zonder regen en met veel wind. We hebben onderweg zelfs een ree gezien.

Foto's