Zomerkamp 2012 Vijlen (Rowans)

Geplaatst op 05 aug door Ronald

Afgelopen jaar zat ik in de kampcommissie van onze Rowans groep, samen met 2 mede Rowans. Dit betekent dat het aan ons was om een geweldig kamp te organiseren voor deze groep. Alhoewel dit wel wat verantwoordelijkheden met zich meebracht, was dit ook een geweldige taak, want het is aan ons om te bepalen wat we gaan doen, en om te doen wat wij leuk vinden, en daar gaat het om bij de Rowans. We bepalen zelf wat we doen, en wat we niet doen.

 
Wij hebben de beste activiteiten uitgezocht rondom ons kampterrein, dat wij natuurlijk ook zelf hebben uitgekozen. Dit jaar hadden we gekozen voor Vijlen in Zuid-Limburg, tussen de heuvels. We hadden een prachtig terrein uitgezocht op een heuvel, met vlakke delen om onze tenten neer te zetten. Op het terrein was ook een kampvuurcirkel, want dat is zeker een van de belangrijkste dingen die een terrein kan hebben, vinden wij. Rondom het terrein waren er genoeg dingen te doen, zo hebben we hebben bijvoorbeeld gefietst door een grottenstelsel, op mountainbikes. Het was pikdonker en de lampen op je fiets werkten op een dynamo. Doorfietsen dus. En om het nog wat moeilijker te maken komt het plafond soms lager dan je hoofd als je blijft zitten, dus op tijd bukken! Dit in combinatie met de vele bochten, stijgingen, en dalingen maakte dit een geweldig ritje.
 
Later op dit kamp hebben we ook nog geklommen, door gangenstelsels onder een kasteel in Valkenburg. Het hoogtepunt van deze klimtocht was het abseilen in de oude waterput, die 30 meter diep is. Ook hebben we een reuze katapult gebouwd met stiekjes, waarmee we van de berg afschoten. Halverwege de week hebben we ook nog een dag ontspannen in een gigantisch zwempark, om te bekomen van alle geweldige activiteiten die we hebben gedaan. Even ontspanning. Ook zijn we nog een dag naar Aken geweest, wat heel gezellig was, net als het gehele kamp. 
 
Dit was zomaar een greep van alles wat we op het kamp hebben gedaan. Iedere avond sloten we natuurlijk af met gezelligheid rondom het kampvuur of bij de verzamelplaats waar de Kolonisten van Catan erg populair waren. Voor we het wisten was het kamp weer voorbij.
 
Rowans 1

Foto's