Weekend Januari 2015 (Bevers)

Geplaatst op 24 jan door Mike

In het weekend van 24 en 25 januari zijn de Bevers een weekend met scouting wegeweest. We verbleven dit weekend in onze eigen blokhut.

Zaterdagochtend na het openen zijn we begonnen met het spel 'Raad het dier'. Bij dit spel moest iedere ronde een bever naar de gang. Hier kreeg hij of zij dan te horen welk dier ze moesten uitbeelden. Wie dit dan geraden had mocht hierna het volgende dier uitbeelden.

Zaterdagmiddag hebben de Bevers samen met een beetje hulp van de leiding allemaal hun tentjes opgezet waar ze die avond in zouden slapen. Zoals je kunt zien op de foto's vonden ze het helemaal niet vervelend. Hierna hebben de bevers buiten nog wat kleine spelletjes gedaan zodat de leiding het eten kon gaan maken. 

Zaterdagavond ging de bioscoop in het scoutinggebouw open. De film Tarzan 2014 draaide deze avond. De Bevers hadden allemaal centjes van te voren gekregen om allemaal zelf de entree te kunnen betalen. Hiermee konden ze ook de benodigde chipjes en ranja kopen. Na bijna 2 uur stil de hebben gezeten begon het grote schijnspel. Hier moesten de bevers ongezien langs alle opstakels zien te komen. Wanneer ze dan ongezien op de mat konden komen kregen ze van de leiding een snoepje.

Zondagochtend waren de bevers al vroeg in de weer. Een voor een kwamen ze allemaal uit hun tentje. Om uit eindelijk allemaal aan de eettafel te komen ontbijten. Na het ontbijt konden de bevers wakker worden met een potje apenkooien.

Zondagmiddag kwam letterlijk het hoogtepunt van het weekend. Toen er opeens zonder dat de Bevers het door hadden een gigantisch sprinkussen binnen stond. Hier hebben de bevers zich flink op kunnen uitleven. Om toch even bij te komen van al dat springen werdt er tussendoor nog een heuze bingo gehouden waar verschillende prijzen waren te winnen. Na het spelen met al die prijzen hebben we het weekend afgesloten. Tijden het wachten op de ouders konden ze het toch niet laten om nog een keer dat springkussen op te gaan.

Foto's