Nieuws

Welpen meiden?Wilko, 01-09-2011, Welpen meiden

Welpen meiden? Ja! Dat lees je goed. De meisjesgroep van 7-10 jaar bij Scouting Schijndel heet sinds 2011 geen Kabouters meer maar Welpen meiden. Dit vanwege de keuze van Scouting Nederland om de speltakken met dezelfde leeftijdscategorie ook dezelfde naam toe te kennen. Het Jungleboekverhaal wat de Welpen (jongens) voorheen altijd al gebruikten is een beetje aangepast zodat voortaan ook Welpen meiden op avontuur kunnen in het Jungleboek thema. Alle stafleden hebben naast hun eigen naam ook een naam van een dier uit de jungle. Zo hebben we Baloe, Kaa, Bandarlog, Chil, Mang en Raksha. Soms komen andere jungledieren (hulpstafleden) helpen, bijvoorbeeld op kamp of tijdens een weekend. Zie je het wel zitten en heb je zin in avontuur, stuur dan even een berichtje naar de contactpersoon.

PlusScouts voorjaar 2011Wilko, 01-07-2011, PlusScouts

Het voorjaar van 2011 hebben de PlusScouts weer een grote variateit aan programma’s gehad. In januari was dat een zeer fysiek programma, zelfverdediging! Na een goede en intensieve instructie met veel zweet weten de PlusScouts nu, hoe ze vervelende mensen van zich af kunnen houden. In februari werden we verrast met een flitsende quiz. Hierbij moesten de meest uiteenlopende opdrachten worden uitgevoerd . Variërend van het tekenen van gezegden tot het bouwen van vreemde constructies. Dit alles werd natuurlijk op uiterst fanatieke maar toch sportieve wijze uitgevoerd. Deze avond werd culinair begeleid door fantastische hapjes gemaakt door de BWKR-staf om de PlusScouts te bedanken voor de hulp tijdens de kerstmarkt.

In maart stond “Exclusief Koken” op het programma. Dit om aan te tonen dat we ook iets anders konden koken dan het normale scouting-eten (aardappels met erwten met wortelen, verse worst en appelmoes). We hebben ons gewaagd aan beenham met paprikasaus, gegrilde biefstukjes met couscous, en stoofperen in rode wijnsiroop met roomijs. De groep werd verdeeld in groepjes die elk een verschillend recept moesten maken. Na het harde werken was het tijd om de bereide spijzen tot ons te nemen. Kortom een heerlijke avond. In april is het Paaspop. Enkele PlusScouts zijn al jaren actief als vrijwilliger van dit grootse evenement. Zij hadden voor de PlusScouts een rondleiding achter de schermen verzorgt. Het was zeer interessant om een keer het reilen en zeilen, van zo’n gigantische organisatie, van een andere kant te bekijken.

In mei werden we verwacht bij de Landmansunie (wéér sporten …..). We gingen met de groep een avondje boogschieten. Na een korte instructie (wat lijkt het toch makkelijk) mochten we zelf gaan schieten. We hebben geschoten op verschillende doelen (rozen, eenden, reeën en zelfs het plafond) en de score werd opgeteld. De beste schutter werd verwend met een lekker flesje drinken (nogmaals proficiat).

In juni was er wederom een fysieke activiteit, maar de organisatie heeft het aangename met het nuttige weten te combineren. We moesten een tocht lopen door het Wijboschbroek en tijdens het lopen van de tocht moesten we meteen een tocht uitzetten welke door andere speltakken gebruikt kan worden (info bij Arie en Erwin). Het was een mooie wandeling zonder regen en met veel wind. We hebben onderweg zelfs een ree gezien.

Weekend 2011Wilko, 15-05-2011, Welpen 2

In het weekend van 14 & 15 mei is welpen 2 een weekend weggeweest naar de Bedafse bergen. Op zaterdag ochtend begonnen we meteen met een fototocht door de Bedaf. We hebben veel zand gezien, gehapt, en meegesjouwd. Niet iedereen liep goed maar die bomen lijken ook zo erg op elkaar. Gelukkig was iedereen op tijd terug voor de lunch want na zo’n tocht had iedereen reuze honger! ’s Middags zijn we gaan langlaufen. Nu zullen jullie wel zeggen langlaufen in mei dan ligt er toch geen sneeuw?!!

Dat klopt, maar bij Bedaf heeft de langlaufvereniging een kunstbaan en daarop kun je heel het jaar langlaufen. Instructeur Peter legde kort uit hoe iedereen zijn hele lange latten moest aantrekken en waarom we handschoenen aan moesten. En toen was het glijden maar. We hebben veel plezier gehad en op het einde van de berg af was het toppunt voor vele. Moe, voldaan, en vol trots hebben we Peter bedankt en was het tijd voor het volgende programma...

Scrabble, maar niet zomaar scrabble er moest eerst gerend worden om de letters te verdienen. Wederom veel zand gezien, gehapt en meegesjouwd. Weer met reuze honger terug naar de blokhut waar het eten al klaar stond, eten, afwassen, verplichte rust en we konden er weer tegenaan. Met pim-pam-pet werden de gekste dieren/steden etc verzonnen en toen werd het eindelijk donker. Tijd voor het nachtspel, sluipend en tijgerend gingen we van de berg af naar beneden om in de lichtgevende cirkel een kaartje te pakken, maar we moesten stil zijn en oppassen dat we niet werden afgeschenen. Dat was wel spannend maar wat waren de welpen goed in het hide-for-the-light spel!

De zondag hebben we nog allerlei spellen gedaan zoals stratego, en jungle speed en we sloten af met een potje britse bulldog tegen de mannen van de leiding! Wonder boven wonder hadden de welpen nog steeds veel energie en eisten ze een potje tegen de vrouwen van de staf, die wilde zich niet laten kennen en hebben alle welpen uiteindelijk gevangen en opgetild.

Pagina: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8