Nieuws

Winterhike 2016Sandra van Beekveld, 08-11-2016, Verkenners 2

Op 28 en 29 december 2016 vindt de jaarlijkse winterhike weer plaats. Dat is een regioactiviteit; een tweedaagse hike. 

Jaarverslag 2015-2016, 11-08-2016, PlusScouts

Plusscouts seizoen 2015-2016

Op 17 september 2015 kwamen de Plusscouts voor de eerste keer dit seizoen bij elkaar. Er waren een heleboel nieuwe leden en slechts twee leden die stopten. Op 8 oktober organiseerden enkele nieuwe Plusscouts een rally en op 19 november gingen we op bezoek bij Van der Lande. Op 10 december bouwden we weer een mooie kerststal voor de kerstmarkt van de jongere speltakken. De kerststal was dit jaar wederom weer een tikkeltje geweldiger dan vorig jaar. Enkele Plusscouts zorgden op deze avond voor lekkere versnaperingen voor de mensen die aan het pionieren waren. Op donderdag 21 januari gingen we naar het Summa College in Eindhoven waar we een soldeerles kregen van Pieter Siroen. Het bleek voor sommigen een hele uitdaging om de lampjes te laten branden en knipperen... Op 11 februari gingen we poolen in Schijndel en op 10 maart lieten de Plussouts zien of zij het in zich hadden om een “Michelin ster”-waardig gerecht op tafel te zetten. Marijke, Jacqueline, Anita en Martijn bleken de Master Chefs van de avond te zijn. Op 14 april werd er een vergrijzingsprogramma georganiseerd waarbij de Plusscouts zich weer even twintiger, dertiger, veertiger of vijftiger konden voelen. Op 12 mei gingen een stel fanatieke Plusscouts dodgebow spelen op het veld bij het Scoutinggebouw. Op 28 en 29 mei vond het jaarlijkse Plusscoutsweekend plaats. Deze keer streek de groep neer in Heeswijk-Dinther. We hebben onder andere een tocht gelopen, gerechten bereid in Dutch ovens, Kopspijkers gespeeld (met een iets andere benaming maar die naam komt niet door de kuisheidscommissie), geluncht bij een bierbrouwerij en gevist op forellen. Op 16 juni hebben de Plusscouts een geocache gezocht en op 14 juli werd het seizoen afgesloten met de jaarlijkse barbecue. 

Kerstmarkt 2015Falco Slikboer, 06-12-2015, Algemeen

De kerstmarkt is het sfeervolle evenement dat de jongste scouts van Schijndel samen met hun leiding hebben georganiseerd. Het belooft op 13 december een sfeervolle zondag te worden voor oud en jong.

De Bevers, Welpen 1, Welpen 2 en Welpen Meiden, groepen kinderen van vijf tot tien jaar, zijn al wekenlang druk met de voorbereiding. Zo zijn er kerststukjes gemaakt en heeft iedere groep gewerkt aan lekkere, leuke en mooie kerst-items. Wie pruillippen en beteuterde snoetjes wil voorkomen, neemt de portemonnee mee en beloont de jonge makers met een aankoop. De opbrengst wordt gebruikt voor het groepsdraaien, de verschillende weekenden en het jaarlijkse zomerkamp van de vier speltakken. 

Kraampjes, kampvuur, kerststal en meer
Zo worden er ook tweedehands kerstartikelen verkocht, is er een loterij en een muziekbingo. Vanzelfsprekend zijn er ook activiteiten die helemaal niks kosten, want het kerstgevoel kent geen prijs. Wat gedacht van een levende kerststal, een kerstman en vanzelfsprekend een kampvuur. Een scoutingevenement zonder kampvuur is immers geen scoutingevenement. Kom u met het hele gezin warmen aan dat vuur en aan de kerstsfeer. En neem uw buren mee.

De kerstmarkt wordt zondag 13 december gehouden van tien tot vier in en rond het scoutinggebouw aan de Smaldonkstraat 10.

 

Pagina: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8